tirsdag 6. september 2011

Skal eldrebølgen få kuppe makta?

- Den unge makten er truet

TALLENE ER KRYSTALLKLARE: - Nå skyller eldrebølgen over landet, og de nye seniorene er klare til å kuppe makten. Noe av det mest dramatiske med utviklingen er den økende skjevheten mellom unge og eldre.

Dette står i en nettartikkel fra bt.no hvor blant annet professor og valgforsker Frank Aarebrot slår alarm rundt den nye maktubalansen.

- Eldrebølgen vil nå undergrave den unge makten i Norge. Vi må innse at den vil skape en kraftig ubalanse i velgermassen og i meningsdannelsen, sier Aarebrot.

Bråket rundt sykehjemsplasser vil overdøve debatten om optimale studielån. Vi diskuterer pensjonspoeng og hjemmehjelpstjenester, mens politikerne glemmer å kjempe for bedre skolebusser og boligetablering. Det er jo "ingen" som stemmer på slike kampsaker likevel, frykter Aarebrot. Valgforskeren er ikke i tvil: Stemmerett for 16-åringer bør innføres permanent.



I Hammerfest har også 16- og 17-åringer stemmerrett ved årets kommunevalg.  Les hvor, når og hvordan du kan stemme her. Mandag er siste mulighet til å gi din stemme, ikke la sjansen gå fra deg. - STEM 1209!

1 kommentar: